Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



Seafood Expo 2017- Reportaż z targów

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Benedykt Kotkiewicz | 2017-05-04 11:33:48
seafood expo global, targi, bruksela, eksoport

W dniach 25-27 kwietnia 2017 roku odbyło się Seafood Expo Global, międzynarodowe targi przetwórstwa rybnego. Targi organizowane od prawie ćwierć wieku w Brukseli, są dla producentów i przetwórców rybnych z całego świata najważniejszą imprezą targową, którą wyróżnia nie tylko wielkość, a przede wszystkim prestiż. Wydarzenie skupia w jednym miejscu około 1700 wystawców oraz 26 tys. kupujących, dostawców oraz przedstawicieli branży przetwórstwa rybnego.

Udział w wydarzeniu tej rangi jest dla polskich firm szansą na promocję, rozwój współpracy międzynarodowej poprzez poszerzanie kontaktów z nabywcami produktów rybnych z całego świata, a docelowo zagraniczne kontrakty. To, co wyróżniało polskie stoisko to nie tylko wielkość, ale także pokazy kulinarne z wykorzystaniem polskich produktów rybołówstwa i akwakultury, dystrybucja materiałów informacyjnych, promujących rodzime produkty rybne. Wyspecjalizowane, nowoczesne polskie zakłady przetwórstwa rybnego zaprezentowały unikatowe i konkurencyjne produkty najwyższej jakości, charakterystyczne dla polskiego morza bałtyckiego, polskich rzek i jezior. Wydarzenie umożliwiło zaprezentowanie bogatej, oferty handlowej (m.in. jesiotr, kawior, karp) i potencjału przetwórczego, a tym samym stworzyło szansę na umocnienie ich konkurencyjności na wymagającym rynku.

 

Udział w targach wzięli m.in. Marek Gróbarczyk, Minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej, Artur Orzechowski, Ambasador RP w Królestwie Belgii.

 

Opracowanie

Stowarzyszenie Europa Kujaw i Pomorza